Hvis du mangler inspiration til sjove aktiviteter til fest og fødselsdag, så læs med her på siden og bliv klogere på, hvordan du får det optimale ud af din fest eller fødselsdag.

Med få midler kan man lave de sjoveste aktiviteter, som skaber glæde og unikke oplevelser for både vært og gæster.

 

 

Ting man kan lave til en fødselsdag eller fest

Hvad kan man lave af skøre aktiviteter til fest og fødselsdag? Dette spørgsmål er der mange der stiller sig selv, og ofte kan man godt komme i tanke om det en anelse sent – at man faktisk gerne vil sørge for nogle sjove aktiviteter til festen. Som regel får man hurtigt styr på lokaler, mad og alt andet praktisk, og så glemmer man af og til indsalg og aktiviteter, som faktisk kan være vigtigt for at puste liv i festen. Læs med her og få gode ideer til sjove aktiviteter til festen.

Sjove aktiviteter til fest

For at sætte godt fut i en fest, kan man lave nogle sjove aktiviteter, som liver op i folk og får gæsterne til at smide hæmningerne. Det skaber en god stemning og et godt fundament for en uforglemmelig fest med nogle sjove lege.

 • Temafest
  En nem og oplagt idé er at lave festen til en temafest. Man kan enten gøre det ved at inddrage gæsterne i invitationen, og bede dem klæde sig ud efter et bestemt tema, men man kan også vælge blot at pynte op og lave aktiviteter ud fra det valgte tema. Man kan f.eks. lave et tema ud fra et bestemt årti, et superhelte-tema, et gangster-tema eller et helt andet tema. Det ideelle ville være at vælge tema ud fra noget, der siger noget om værten – er værten f.eks. skolelærer, er et skole-tema en god idé og er værten musiker, er et musik-tema en god idé, da det personliggør temaet.
 • Boldspil
  Fester er ofte meget stillesiddende, og derfor kan det være godt med et fysisk indslag, der får gæsterne op fra stolene og ud og mænge sig lidt med hinanden. Et boldspil er super let at gøre klar til, og mulighederne er mange; man kan lave et klassisk slag fodbold, spille rundbold, eller blot opfinde sit eget boldspil, hvor det f.eks. gælder om at ramme noget bestemt med bolden. Kun fantasien sætter grænser, og er der nogen gæster som ikke bryder sig om spil, er der heldigvis altid brug for moralsk støtte fra sidelinjen.
 • Kæmpe kugle på vandet
  En festlig aktivitet som de fleste med sikkerhed ikke har prøvet, er at gå i en kæmpe kugle, eller kæmpe bold på vandet. Man kan let booke en instruktør med en “Walking waterball”, som instruktøren kommer ud med, puster op og instruerer i. Så kan man – uden at blive våde – løbe rundt på vandet inde i en kæmpe bold. Det plejer at frembringe utallige grin, men det kræver selvfølgelig at man har adgang til vand.
 • Sanglege
  Selvom gæsterne til festen måske ikke er de store sangfugle, så kan sanglege sætte gang i en vidunderlig stemning. Det er nemlig ikke en skrøne, at man bliver glad i låget af at synge, og en simpel leg som at få sat hovedtelefoner på med en sang i, som man så skal nynne og få resten af gæsterne til at gætte, vil med sikkerhed skabe masser af glæde og grin. Det er nemlig slet ikke så nemt, som man tror, og selvom det er en sang som alle kender, kan det være enormt svært at nynne den, så andre også kan høre at det er den sang.

Sjove aktiviteter til fødselsdag

Skal du holde fødselsdag for dig selv eller for dit barn? Lige meget om det er børnefødselsdag eller voksenfødselsdag, så er der mange af de samme sjove aktiviteter til fødselsdag, som man kan bruge. Se gode bud på sjove indslag og lege til fødselsdage herunder.

 • Udendørs lege
  Hvis der er tale om børnefødselsdag, så er det altid en god idé med nogle fysiske aktiviteter. En stor gruppe børn kan larme meget, og mange har svært ved at sidde stille i lang tid af gangen. Kombineret med sukkerholdig fødselsdagsmad kan det hurtigt skabe kaos, og derfor er det en god idé at komme udendørs og få brændt noget energi af. Boldspil, skattejagt, dåseskjul, gemmeleg og jorden er giftig er klassiske børnelege, som alle børnene kender, og de er derfor lette at sætte i gang.
 • Gæt et baby
  Denne leg er god både til børnefødselsdag og fødselsdagsfester for voksne. Den går i alt sin enkelthed ud på, at man beder alle gæster medbringe et babybillede af dem selv. Billederne bliver herefter lagt ud ved siden af hinanden, og hvert billede får et nummer. Herefter gælder det om for gæsterne at skrive det rigtige navn ud for numrene. Det kan være overraskende svært at genkende folk som babyer, og giver ofte mange gode grin. En super nem og festlig aktivitet.
 • Margretheskål
  Denne leg er efterhånden blevet meget udbredt og populær – og det med god grund. Legen går nemlig ud på, at alle gæster skriver et navn på en kendt person på et stykke papir og lægger dette ned i en skål. Herefter bliver man delt op i to hold, og det gælder så om for hvert hold at gætte flest mulige personer fra skålen, som en fra holdet læser og beskriver uden at nævne navnet. I runde to må man kun sige tre ord om personen og i runde tre må man kun mime. Da man har været igennem navnene nogle gange, giver det en lidt bedre chance for at gætte, hvem der menes, men det kan stadig ende ud i nogle store grineflip, da man hurtigt funder ud af, at alle bestemt ikke er lige gode til hverken at mime eller gætte.