Det er højsæson for årets julefrokoster, og for at opnå den aller bedste, sjoveste og hyggeligste frokost er det smart at sørge for, at der er masser af god underholdning.

Læs med i denne guide, hvor vi kommer med gode råd til aktiviteter til julefrokost.

 

 

Sjove ting at lave til julefrokost

Om det er julefrokost med familien, med vennerne eller med arbejdet, så kræver sådan en ofte at der er skruet godt op for aktiviteterne. Det centrale ved julefrokoster er som regel mad, snaps og øl, og derfor kan man godt have brug for at der sker noget andet end at der blot bliver hældt mad og drikke indenbords. Et sjovt indslag kan løsne op i stemningen, og hvis man sidder ved bord med nogen, man ikke kender så godt, kan det få gang i snakketøjet og ikke mindst i smilebåndene.

3 sjove aktiviteter til julefrokosten

Vi har fundet 3 gode bud på rigtig sjove aktiviteter, som man kan lave til årets julefrokoster.

 • Pakkeleg
  Pakkeleg er efterhånden nok den mest klassiske leg, man kan lege til en julefrokost. Ikke desto mindre er den virkelig sjov og underholdende. En god ting ved dens popularitet er, at alle kender reglerne, så dem behøver man ikke bruge synderligt lang tid på at forklare, hvilket er en god ting, når der er alkohol involveret.
  Hvis man som arrangør ikke selv orker at skulle købe gaver ind, så skal man huske at bede deltagerne om hver især at medbringe en gave. Det behøver ikke at være dyre gaver, og ofte finder man ud af, at det er de billigste og dem der er sværest at gætte indholdet af, der er størst kamp om. Udover gaver skal man bruge terninger og bægere.
 • Gæt sangen
  Denne leg er meget let, og det eneste den kræver er en liste med musiknumre samt en musikafspiller, som formentlig alligevel er til stede i lokalet. Der er nemlig ikke mange, der afholder julefrokost uden at have musik til.
  Legen går ud på, at man afspiller 10-20 sekunder af en sang, som deltagerne så skal gætte. Det kan enten være individuelt eller i hold, og svaret skal skrives ned på et papir. Man bliver faktisk overrasket over, hvor svært det kan være at genkende en sang, selvom man hører op til 20 sekunder af den, og der kommer ofte store diskussioner og masser af grin ved denne aktivitet.
 • Tilfældige pladser
  Ved at gøre den måde man sidder på rundt om bordet eller bordene til tilfældig, vil man komme i snak med folk, man normalt ikke ville snakke med. Og for ikke at gøre det uudholdeligt, hvis man ender sammen med nogle man ikke kan fordrage, så er det en god idé at bytte pladser f.eks. hver eller hver anden time. Det får folk op af stolene og skaber aktivitet, så ingen falder i søvn ved bordene.

3 gode råd til den gode julefrokost

Hvordan skaber man den perfekte julefrokost? Vi har fundet 5 gode råd frem, som kan hjælpe dig på vej til at holde en fantastisk julefrokost.

 • Sørg for god mad
  Da en julefrokosts omdrejningspunkt jo er maden, nytter det ikke med kedelig mad. Er det sammenskudsgilde, så sørg for at alle medbringer lækre retter, og ellers findes der masser af cateringfirmaer, som leverer fantastisk mad til julefrokost til fair priser.
 • Sjove aktiviteter
  Som arrangør eller medlem af festudvalget er det en pligt at sørge for sjove aktiviteter. De tre, som vi har nævnt i denne artikel, plejer at være sikre vindere, der sætter gang i den gode stemning.
 • Pynt op
  En god fest kræver en god oppyntning. Der skal være jul for alle pengene, og har du ikke selv hyggeligt julepynt liggende i gemmerne, så flyder samtlige butikker heldigvis over med sødt og billigt julepynt, som sætter stemningen.