Verden rummer på nogle helt uforståeligt store byer, hvor millioner af mennesker lever deres daglige liv. I takt med, at verdens befolkning vokser, så gør millionbyernes indbyggertal det også. Her har vi samlet listen over verdens største byer i 2020.
Hvad er verdens største by?
Der er ingen tvivl om, at de asiatiske lande lige nu lægger sig i toppen af listen over de mest befolkede byer i hele verden. Men andre verdensdele får også en plads på top-10.
Her får du overblikket over de største byer i verden målt på indbyggertal i 2020.
- Tokyo, Japan: 38,5 millioner indbyggere
- Jakarta, Indonesien: 34,4 millioner indbyggere
- Manila, Filippinerne: 29,7 millioner indbyggere
- Delhi, Indien: 28,1 millioner indbyggere
- Seoul, Sydkorea: 24,3 millioner indbyggere
- Mumbai, Indien: 23,6 millioner indbyggere
- Shanghai, Kina: 22,1 millioner indbyggere
- New York City, USA: 21 millioner indbyggere
- São Paulo, Brasilien: 20,9 millioner indbyggere
- Mexico City, Mexico: 20,4 millioner indbyggere
Som du kan se på listen, så er Nord-, Mellem- og Sydamerika repræsenteret én gang hver, mens Asien dominerer listen med hele 7 lande. Verdens øvrige kontinenter får ingen plads på listen over storbyer. Som det eneste land er Indien repræsenteret to gange, og det overrasker måske ikke, da landets 1,35 milliarder indbyggere særligt befolker storbyerne.
På listen finder man ikke overraskende lande som Kina, Brasilien og USA. Disse har samlede befolkningstal på hhv. 1,39 milliarder, 209 og 328 millioner mennesker. Men derfor kommer de altså alligevel ikke i nærheden af listens 1. plads, Tokyo, som er hovedstaden i Japan. Japan har ellers et indbyggertal på ”kun” 127 millioner, hvoraf næsten en tredjedel altså bor i hovedstaden.
Lidt om verdens største by; Tokyo
Tokyo har gennem mange år været anset som verdens største by, nærmest uanset hvordan man definerer et byområde. Samtidig er Tokyo også verdens mest befolkningstætte område, da de mere end 38 millioner mennesker er placeret på et relativt lille område. Det har tvunget Tokyo til at være effektiv og innovativ ift. teknologi, leveforhold og infrastruktur.
Men dette er byen altså lykkedes med i allerhøjeste grad. Det er nemlig kendt for sin netop meget velfungerende infrastruktur, hvor særligt offentlig transport som toge og sporvogne er i centrum. Omkring 20 millioner passagerer anvender dagligt jernbanenetværket til arbejde og andet, og det er det altså designet til at kunne håndtere.
Trivslen i Tokyo er også særdeles høj med fokus på klimavenlige løsninger for affald og transport, attraktive boliger og innovative løsninger. Faktisk blev byen i 2014 kåret som verdens næstbedste sted at bo. Her kan du se imponerende arkitektur, få et indblik i byens og landets unikke historie og kultur samt nyde gastronomi i verdensklasse.
Her får du kombinationen af tradition og innovation, hvor nutidens teknologi går hånd i hånd med de traditionelle japanske skikke og en historierig kultur, som er fascinerende at få indblik i.