Rejseforsikring

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge? Det spørgsmål har de fleste nok stillet sig selv en eller flere gange. Når man skal ud og rejse, er det vigtigt at have styr på sin forsikring.

Den kan hjælpe, hvis du skulle blive udsat for tyveri, sygdom eller blot hvis din bagage er forsinket i lufthavnen, og du står uden noget som helst.

Den er altså uundværlig, og det er decideret dumt ikke at have styr på forsikringen, hvis man skal ud og rejse. Dette gælder både til korte ferier og lange ferier, for uheldet kan være ude når man mindst venter det.

Rejseforsikring til børn og unge

Hvordan forsikrer jeg mine børn? Det kan virke enormt uoverskueligt at sætte sig ind i at finde den bedste rejseforsikring, men det kræver faktisk ikke så meget arbejde. Heller ikke når det kommer til dine børn. Her får du to gode råd, hvis du skal ud og rejse med eller uden dine børn.

 • Familieforsikring

  Når man rejser med børn, skal man tegne sig en familieforsikring. Så bliver hele familien dækket hvis der sker noget.

 • Ungdomsforsikring

  Holder dit barn sabbatår og skal ud og rejse på egen hånd, findes der er speciel ungdomsrejseforsikring til dette. Den dækker i hele verden, og sørger for at der bliver taget hånd om det hele, når de unge mennesker skal ud og rejse på egen hånd.

Find forsikring

Rejseforsikring til voksne

rejseforsikrings-voksne

Om du skal ud og rejse alene, sammen med din partner, eller om hele familien skal afsted, skal der tages stilling til et par ting, før du ved hvilken forsikring der passer bedst til dine behov.

For det første skal du finde ud af, om du ønsker en enkeltrejseforsikring eller en, der gælder et helt år. Som hovedregel skal du vælge en enkeltrejse hvis du rejser mindre end en gang om året, og en der gælder til et helt år, hvis du rejser mere end en gang om året.

Med en årsrejseforsikring slipper du for at skulle undersøge markedet, når du skal ud og rejse, da du så er allerede forsikriet. Til gengæld kan det være, at du kommer til at sidde lidt dyrere i det, hvis du vælger denne (mest komfortable) løsning.

Her får du tre punkter, som er værd at kigge efter, når det gælder valg af forsikring til rejsen:

 • Aflysning af rejse

  Der hvor mange forsikringer adskiller sig fra hinanden er om man er forsikret, hvis man bliver nødt til at aflyse rejsen. Der kan opstå rigtig mange uventede ting – måske går din bil i stykker, så I ikke når at komme ud i lufthavnen? Måske får I vandskabe og må blive hjemme? Man kan desværre aldrig vide sig sikker, og det er derfor en god idé at sørge for at aflysning af rejsen er en del af forsikringen.

 • Erstatningsrejse

  En anden vigtig ting at holde øje med, er om man har krav på erstatningsrejse, hvis man f.eks. bliver syg under rejsen. På grund af nyt miljø, anderledes mad og ofte meget aircondition, oplever mange desværre at blive syge på deres ferier. Det betyder, at man ikke får det optimale ud af sin ferie, og hvis man ikke har erstatningsrejse med i sin forsikring er det bare ærgeligt. Har man det derimod, har man faktisk krav på at få erstatning for de dage man har tabt, hvilket kan være rigtig, rigtig rart. Vær dog opmærksom på at det ofte kræver et lægebesøg eller hospitalsindlæggelse, førend forsikringsselskaberne vil udbetale erstatningen.

 • Selvrisiko

  Der er stor forskel på, hvad selvrisikoen lyder på, og jo lavere den er, jo højere koster det at tegne forsikringen, og omvendt. Det kan dog være en god idé at hole selvrisikoen nede, da – hvis man er så uheldig at blive udsat for tyveri – det oftest er elektronik så som kameraer og smartphones, man får stjålet. Jo lavere selvrisikoen er, jo mindre skal man betale for noget nyt, hvis uheldet er ude.

Forskel på hvad jeg bør vælge?

Ud fra listen over tre af de vigtigste ting at være opmærksom på når det kommer til rejseforsikring har du forhåbentlig fået i idé omkring, hvad du skal kigge efter. Hos forsikringsselskabet Allianz har de specialiseret sig indenfor rejseforsikringer, og her finder du mange forskellige pakker. Det er nemt at få et overblik og finde den der er bedst til dine behov.