Bornholm er en elsket feriedestination for både danskere og udlændinge, og det er med god grund. Øen er nemlig fyldt med smuk natur, historiske og kulturelle seværdigheder, spændende oplevelser og ikke mindst en helt enestående stemning.

Her kan du blive klogere på Bornholms mest populære seværdigheder.

10 ting du skal se på Bornholm

Der er meget at se og opleve på Bornholm, så sørg for at have god tid, når du besøger solskinsøen. Selvom der ikke er langt mellem tingene, så er det synd at skulle jage rundt mellem de forskellige seværdigheder for at nå det hele.

På den måde går man nemlig hurtigt glip af Bornholms nok mest populære seværdigheder: stemningen. Solskinsøen er et sted, der skal opleves og nydes, så tag dig endelig god tid til at få alle indtryk med.

Her får du en guide til de 10 bedste oplevelser og seværdigheder på Bornholm:

  1. Hammershus: Borgruinen er Nordeuropas største af sin slags, og det er øens absolut mest besøgte seværdighed.
  2. bornsøen: Et af de smukkeste steder på øen, med mulighed for en dukkert om sommeren og en af Danmarks mest populære svævebaner. Opalsøen må du ikke glippe!
  3. Helligdomsklipperne: Klipperne og de populære grotter er over 1700 millioner år gamle. I samme anledning kan du besøge Kunstmuseet, som ligger lige rundt om hjørnet.
  4. Paradisbakkerne: Naturskønne omgivelser, hvor du bl.a. finder den største af de tre rokkesten på Bornholm.
  5. Ekkodalen: Øens største sprækkedal strækker sig omkring 2 km og byder på nogle flotte fotomuligheder.
  6. Rytterknægten: På Bornholms højeste punkt finder du tårnet Kongemindet samt en enestående udsigt over Bornholm.
  7. Døndalen: I denne dal finder du Danmarks største vandfald, som falder 20 meter ned i Døndaleåen. En smuk tur, som er et besøg værd hele året rundt.
  8. Dueodde: Når temperaturen er høj og solen skinner, så er Dueodde en oplagt destination. Den kilometer lange sandstrand er blandt Europas bedste.
  9. Jons Kapel: Gå ned ad 150 trappetrin og besøg Jons Kapel, som byder på smukke naturomgivelser og en fantastisk udsigt.
  10. Hammerknuden: Området, som også kaldes Hammeren, er øens nordligste område. Her finder du et hav af smukke vandrestier og naturområder samt flere seværdigheder.

Her er altså alt fra fantastiske naturomgivelser og dejlige vandreruter til historiske bygninger og meget mere. Og her er vi ikke engang kommet ind på de mange museer, restauranter og andet, som virkelig også er et besøg værd.

Must-see steder du ikke må glemme

Over kan du se nogle af de absolut mest populære seværdigheder på Bornholm, og det er altså et must at få set de fleste af disse, når du besøger den smukke ø. Men husk også, at der findes et hav af andre aktiviteter og oplevelser på øen. For eksempel byder Bornholm på noget enestående og virkelig velsmagende mad på nogle af øens mange restauranter og spisesteder.

Der er også et hav af oplevelser for både børn og voksne, hvor I kan besøge museer som Bornholms Kunstmuseum eller Gudhjem Museum, eller I kan gå på opdagelse i Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland.

Således er det ikke kun de mange seværdigheder, der tiltrækker lokale og turister, men også stemning i de små byer, den gode mad og de mange oplevelser for små og store. Uanset årstid og vejr, så er der altid noget at lave på Bornholm.